Actueel

door duda-wsm 20 dec., 2019
In navolging van de Overijsselse Kampioenschappen dorsen worden de Nationale Kampioenschappen dorsen (met dorsstok en vlegel) dit jaar gehouden op 8 augustus 2017 in het centrum van Ede tussen het Gemeentehuis en de Oude Kerk. Vanaf 09.30 uur zullen in totaal twaalf teams uit Nederland strijden voor het kampioenschap dorsen, waaronder ook het herenteam (11.00 uur) en het damesteam (11.30 uur) van de Folkloredansgroep De Brookmoaten uit Bornerbroek. De teams presenteren zich elk gedurende ongeveer een half uur. Elk team bestaat uit drie dorsers, een reserve en een speaker die informatie geeft over de regio waaruit het team afkomstig is. Elk team wordt beoordeeld door vijf onafhankelijke juryleden. Hierbij wordt gelet op ritme, presentatie, keren van het koren, schonen van het graan en het resultaat van het opruimen. De prijsuitreiking door de Heidekoningin staat gepland om 17.00 uur.
door duda-wsm 20 dec., 2019
Locatie: Landgoed De Groote Scheere, 7779 DE Holthone. Opening: 11.00 uur. De Overijsselse kampioenschappen dorsen (met de dorsstok) wordt dit jaar gehouden tijdens de traditionele Holthoner Oogstdag nabij Pannenkoekenboerderij De Ganzenhoeve. Vanaf 11.15 uur zullen in totaal zeven teams uit de hele provincie Overijssel strijden voor het kampioenschap dorsen, waaronder ook het herenteam (13.15 uur) en het damesteam (14.15 uur) van de Folkloredansgroep De Brookmoaten uit Bornerbroek. De prijsuitreiking staat gepland om ongeveer 15.45 uur. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten: Er zullen kalveren, schapen, konijnen, kippen en andere diersoorten aanwezig zijn. Er kan gekeken worden naar diverse oude ambachten, of smullen van die heerlijke pannenkoeken gebakken door dames in klederdracht.De kinderen kunnen kalveren schetsen en een rondrit met paard en wagen maken. Er is een breed overzicht van tractoren en machines, zowel oude als nieuwe. Tevens worden er demonstraties gegeven van ploegen met paarden en ook de oude tractoren doen hun werk. Er komen ongeveer 40 standhouders die hun waar komen aanbieden waaronder veel streekeigen producten. Kortom: voor jong en oud valt er genoeg te beleven op deze oogstdag!
door duda-wsm 20 dec., 2019
Locatie: Museumboerderij Wendezoele, Twickelerlaan 14, Delden. De dag start om 11.00 uur en wordt afgesloten om 18.00 uur. De museumboerderij Wendezoele organiseert dit jaar voor de 23e keer een oergezellig harmonica-, accordeon- en folklorefestival.Er wordt o.a. gedanst door de folkloredansgroep De Brookmoaten uit Bornerbroek en de dansgroep Midden Twenthe uit Delden. Dit jaar komt ook de Oekraïense zang- en dansgroep Roesalka. Zij brengen een echte Kozakkensfeer mee in kleurrijke kostuums. Het museum is te bezichtigen en er zijn demonstraties van oude ambachten als weven, manden maken, spinnen en zandtapijt leggen. De prachtige tuinen zijn geopend en natuurlijk is het authentiek gerenoveerde voorhuis te bewonderen. Kortom: een ontspannen dag voor jong en oud!
door duda-wsm 20 dec., 2019
Het wordt dit jaar een prachtige zomerse dag. Heb je nog geen plannen? Kom dan naar de accordeon & harmonica dag bij Zorgboerderij de Piet in Ypelo. Dit jaarlijks terugkerend evenement trekt altijd veel bezoekers en er is voldoende parkeergelegenheid. Onder het genot van een hapje en een drankje is het heerlijk genieten in een prachtige landelijke omgeving.
door duda-wsm 20 dec., 2019
Zondag 13 augustus 2017
door duda-wsm 20 dec., 2019
Zondag 19 Augustus 2019 Locatie: Museumboerderij Wendezoele, Twickelerlaan 14, Delden. De dag start om 12.00 uur en wordt afgesloten om 18.00 uur. De museumboerderij Wendezoele organiseert dit jaar voor de 24e keer een oergezellig harmonica-, accordeon- en folklorefestival. Op het hele terrein van de Wendezoele is er muzikale gezelligheid met optredens van harmonica- en accordeonspelers, folkloristische dansgroepen De Brookmoaten en Midden Twenthe, de Oekraîense zang- en dansgroep Roesalka, de Twentse Harmonica Club en vele individuele muzikanten die soms tot een zeer verrassend samenspel komen. Ook is het museum geopend en wordt de inwendige mens niet vergeten.
Share by: